Bitki wolowe gesslerowej

Lub może żyć przedmiot smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie jasny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być dobrze roztłuczony - na tyle, by mięso stało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, i jednocześnie nie tak bardzo, by kotlet nie był za cienki, inaczej straci na soczystości. Także w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w znaczącej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby uzyskało odpowiednią grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy potrafili sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy ogromniejszej ilości kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy gramy do nich ciało nieco niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w urzędach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością umieszcza się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można łatwo opaść z grup, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w gigantycznej dawce, lub z pewnego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo dostępna w obsłudze - wystarczy dać do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby całe swoje kotlety były rozbite równomiernie, szybko i łatwo, zatem nie jest odpowiedniejszego rozwiązania, gdy tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi owo taki ważny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w zajęciu w czystości, także nie przesadnie kosztownym, kiedy mogłoby się zdawać.