Sprzet agd ekspres do kawy

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić zaopatrzona w szeroką suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy a w konkretnej mierze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem jest elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku czy drewna, dzięki której można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt różnego typie, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Przydaje się także często w niskich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o doskonałej wartości, która cechuje się też prostą obsługą. Sprzęt ten kieruje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Najbardziej drogą cechą są noże uczynione ze określeni nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez długi czas czasu. Szatkownica pewno stanowić wyposażona na życzenie w przeciwne pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacje z potrzeb można także zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia - mogą wówczas być słabe kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.